Gyerkőcöknek,  Újrahasznosítás

Cserkómagból kirakó

Van egy csodás cseresznyefa  az udvarunkban…az idén még dzsemet is főztünk a frissen szedett cserkóból, ami nagyon finom lett. A magozás után, azokat kis hálóba tettem és együtt főztem a lekvárral, utána pedig játékot készítettünk belőle.Kb. ezer éves ötlet, anyukám is készített ilyet sok-sok évvel ezelőtt.

A lényeg, hogy addig főzzük külön még pluszban a magokat, míg a magon maradó kevéske gyümölcshús is teljesen leválik arról. A lekvárt csak kb.40 percig főztem, a magokat még külön visszatettem, hogy tényleg csak a csupasz mag maradjon.

Tojásfestékből jó erős páclét kevertünk, abba áztattuk egy éjjen át a magokat. A pácolási idővel játszva lehet különböző árnyalatokat színezni, pl.a világoskék csak egy órán át ázott.

Pácolás, áztatás után kiraktuk szétterítve a napra, hamar megszáradt és már csak a fantáziánk kellett.Bármi kerekedhet, absztrakt, modern, klasszikus, állatos, virágos …

Azon kívül, hogy nagyon jó fantázia fejlesztő, a koncentráció, szem-kéz koordináció, finom-motorika is játékosan ügyesedik.

Nem ragasztottuk fel, hogy mindig újabb és újabb képeket rakassunk ki.

Igazán jó nyári móka, egy árnyékos fa alatt ücsörögve 🙂 …

Tarts velem az instagrammon is:

https://www.instagram.com/retikul_es_ami_belefer/

A facebookon pedig itt találtok:

https://www.facebook.com/REtikul/

Köszi,hogy benéztél hozzám!

2 hozzászólás

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük